
Chinese wokschotel #3
Kung Pao-garnalen! Mijn persoonlijke favoriet van ons Chinees buffet. Snel klaar en zo, zo lekker.
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 6 el arachideolie
- 7 cm gember, geschild en in dunne schijfjes gesneden
- 3/4 van een ui, in kwartjes gesneden
- 1,5 groene paprika, in stukjes gesneden
- 5 gedroogde chilipepers
- 900g gepelde scampi
- 150g geroosterde pindanoten (niet gezouten)
- 9 lente-uien (enkel witte gedeelte; hier en daar wat groen kan uiteraard geen kwaad 😉 ), in schijfjes gesneden
- noedels (om erbij te serveren)
Voor de Kung Pao-saus:
- 6 el sojasaus
- 6 el sweet soy (zoete sojasaus)/kecap manis
- 1,5 tl maïzena
- 12 el water
- 1,5 tl sesamolie
- 9 snuifjes witte peper
- 1,5 tl rijstazijn (rice wine vinegar)/ciderazijn
- 1,5 tl suiker
WERKWIJZE
- Meng alle ingrediënten voor de saus en zet opzij.
- Verhit de olie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gember toe en roer snel door.
- Voeg de ui, groene paprika en gedroogde chilipepers toe. Roerbak alles tot het aroma van de pepers vrijkomt.
- Voeg de scampi en geroosterde pindanoten toe. Roerbakken die handel!
- Wanneer de scampi bijna klaar zijn voeg je de saus toe. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
- Doe tot slot de lente-ui erbij, roer alles om en serveer met de noedels.

