
Meloenrasayana
Eén van mijn eeuwige dessertfavorieten uit de Indische keuken, met dank aan Anjum Anand (origineel recept hier terug te vinden)! Licht, luchtig, maar bovenal erg lekker.
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 225g Charentaismeloen, geschild en in stukken gesneden
- 225 ml kokosmelk
- 2 el suiker
- zaadjes van 1 granaatappel
- 1 kleine handvol amandelschilfers, geroosterd
- 6 kleine bolletjes veenbessen/granaatappelsorbet (Normaliter vries ik een fles sap in en schraap ik dan, maar dat kan tamelijk moeilijk verlopen, zoals je kunt zien op de foto. 😉 Hele schotsen “sorbet”! Volgende keer misschien toch maar gewoon echte sorbet kopen. Andere smaken sorbet zijn ook mogelijk, zolang ze maar scherp genoeg van smaak zijn.)
WERKWIJZE
- Doe de stukjes meloen in een kom. Knijp er zachtjes op zodat ze de randen minder hoekig zijn en er wat sap in de kom loopt.
- Doe de kokosmelk en suiker erbij en meng alles goed.
- Voeg tot slot de granaatappelzaadjes toe, meng het geheel nog één keer en laat min. 1 uur afkoelen in de koelkast.
- Doe de bolletjes sorbet in een martiniglas en schep er enkele lepels van de rasayana over. Werk af met de amandelschilfers.

