
Thaise kikkererwtenpannenkoek
Dé ontbijtrevelatie van 2017: de nobele kikkererwtenpannenkoek, gemaakt met kikkererwtenbloem (verkrijgbaar in de meeste bioshops en uiteraard bij de Aziaat). Ik kon het niet laten om het Aziatische pad te kiezen in mijn herwerking, dus bij deze: een wereldversie! Lekker krokant vanbuiten, aangenaam smeuïg vanbinnen. Deze pannenkoek is mijn go-to breakfast geworden op zondagmorgen. Om spontaan bij weg te dromen!
INGREDIËNTEN (1 pannenkoek)
- 65g kikkererwtenbloem
- 140 ml water
- 1/4 tl lookpoeder
- 1 tl vissaus
- half Thais pepertje, fijngehakt
- 1 tl gember, geraspt
- 1/2 tl kurkumawortel, geraspt (of 1/4 tl kurkumapoeder)
- 1 tl sweet soy
- 2 limoenblaadjes, nerf eruit gehaald en in kleine stukjes gesneden
- 2 lente-uien, gehakt
- 2 el gedroogde garnalen (verkrijgbaar in de koel-/diepvriesafdeling bij de meeste Aziatische supermarkten)
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 à 2 el plantaardige olie
- Afwerken met: 1/2 avocado in schijfjes gesneden + Sriracha
WERKWIJZE
- Alle ingrediënten mengen.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de pannenkoek eerst 3 à 4 minuten aan één kant en vervolgens nog 2 minuten aan de andere kant (op hoog vuur).
Smakelijk!


Eén reactie
Pingback: