
Glashapje met groene appel, spek en granaatappel
De eerste in de reeks “plapas” (tapas op z’n Plofknooks!): fris, krokant, zout en zoet,… én lactosevrij natuurlijk. Kortom, een bommetje! Ploft in de mond! 😉
INGREDIËNTEN (voor 7 glaasjes)
- een halve groene appel, in stukjes gesneden
- 7 tl granaatappelpitten
- 2 gebakken lapjes spek, in 14 reepjes gesneden
- rucola/waterkers/slamengeling
- 3/4 el honing
- 3/4 el balsamicoazijn
- roze peper (ongeveer 28 bolletjes)
WERKWIJZE
- Vul elk hapjesglas met 1 tl groene appelstukjes, gevolgd door wat rucola/waterkers/slamengeling.
- Stop 2 reepjes spek aan de zijkanten van elk glas.
- Strooi 1 tl granaatappelpitten en 4 of 5 gekneusde roze peperbollen over elk glas.
- Meng de honing en azijn in een kommetje. Als de honing niet goed oplost, stop je kommetje dan een 15-tal seconden in de microgolfoven en roer goed. Doe 1/4 tl van de dressing in elk glas.
- Werk elk glas ten slotte af met een tweede tl appelstukjes.

