
Rode en groene “pinchos”
Voor deze pinchos kan je uiteraard gewoon stokbrood gebruiken. Voor wie echter dat tikkeltje extra oempf wilt: ga voor een spiraalbroodjesbodem met rode of groene pesto — Mijn recept voor spiraalbroodjes vind je hier en dat voor overheerlijke veganistische rode pesto hier.
INGREDIËNTEN (12 rode en 12 groene pinchos)
- 2 spiraalbroodjes (zie boven) met groene pesto + 2 spiraalbroodjes met rode pesto, elk in zes stukken gesneden
- 2 bollen lactosevrije mozzarella (verkrijgbaar bij AH), elk in 12 stukken gesneden/gescheurd
- 24 blaadjes basilicum
- 12 groene olijven (met knoflook bij voorkeur)
- 12 kerstomaten
WERKWIJZE
- Simpel, simpel! Voor de groene pinchos: rijg een groene olijf aan een brede prikker, gevolgd door een stukje mozzarella, een basilicumblaadje en een stukje spiraalbrood met groene pesto. Herhaal nog 11 keer.
- Voor de rode: idem, maar vervang de groene olijf door een kerstomaat. 🙂

