
Patatas Plofknook met aïoli
Want patatas bravas zijn zo passé! 😉 Enjoy!
INGREDIËNTEN (4 personen, als deel van een tapasbuffet)
- 500g krielaardappelen, in 3 stukken gesneden
- 2 flinke el gesnipperde rozemarijn
- 1 tl kurkumapoeder
- 2 tl donkerbruine suiker
- 2 tl zeezout
- 1 tl geroosterd paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 el rijstolie
Voor de aïoli (Met dank aan tapasrecepten.eu! Wees gewaarschuwd: je hebt hier veeeeeeeeeeeel te veel van, maar hij raakt wel op. Trust me. ;-))
- 2 eidooiers
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1/2 tl mosterdpoeder
- 2 tl citroensap
- 3,5 dl olijfolie
- peper en zout (naar smaak)
- 2 el warm water
WERKWIJZE
- Doe alle ingrediënten voor de aardappelen bij elkaar en laat een half uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200° (conventioneel)/190° (hetelucht).
- Doe de aardappelen samen met de marinade op een bakplaat en bak ze 50 minuten.
- Maak ondertussen de aïoli: meng de eidooiers, knoflook, peper en zout, citroensap en mosterdpoeder met een staafmixer. (Hoge pot is het makkelijkst.)
- Schenk vervolgens de olijfolie erbij (in verschillende keren) terwijl je verder blijft mixen.
- Meng het warme water door de aïoli, dek af en laat afkoelen in de koelkast.
- Serveer de patatas Plofknook met vier flinke eetlepels van de aïoli. Smakelijk!

