
Pompoen-bloemkoolsoep
Eenvoudig comfort food in de herfst met een minimum aan moeite!
INGREDIËNTEN
- 1 kastanjepompoen, geschild, uitgehold en in stukken gesneden
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 ajuin, grof gesnipperd
- 4 dikke tenen knoflook
- 2 el geroosterd paprikapoeder (pimentón)
- 2l kippenbouillon
- 1 el olie
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een grote soeppot en stoof de ajuin en knoflook in 4 à 5 minuten gaar.
- Voeg het geroosterd paprikapoeder en pompoen toe. Roer goed.
- Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur op laag en laat 30 minuten sudderen.
- Mix met een staafmixer.
Lekker op zich, maar wie graag een extraatje wilt: ook erg lekker met geroosterde pompoenpitten, gebakken spekblokjes, geraspte appel of gember.

