
Mummiegebraad
Met dank aan Pinterest voor de inspiratie. ^^ Een makkelijk “eng” gebraadje om samen met de kinderen te maken! ’t Is eens wat anders dan een pompoen uithollen! 😉
INGREDIËNTEN (voor 4 personen)
- 600g gekruid kippengehakt
- 2 teentjes knoflook (+ 1 dikke teen voor de tanden)
- 3/4 ui, geraspt (Ja, geraspt! Bewaar ook twee stukjes ajuin voor de ogen.)
- 1.5 tl Worcestershire sauce
- 2 overvolle tl tomatenconcentraat
- 5 el panko
- een kleine handvol bieslook, fijngehakt
- 3 tl chiliolie
- 1 el chiliolie (voor op de bakplaat)
- 6 dunne speklapjes, bv. ontbijtspek
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/190° (conventioneel).
- Doe alle ingrediënten behalve de chiliolie voor op de bakplaat en de ui+knoflook voor ogen en tanden in een kom en meng goed.
- Vet de bakplaat in met de olie.
- Vorm het gehakt tot een hoofd en leg op de bakplaat. Maak een inkeping voor de mond en snijd de dikke teen knoflook in een 8-tal stukken. Duw deze in twee rijen in het gebraad. Proficiat! De mummie heeft tanden!
- Duw vervolgens de twee schijfjes ui bovenaan in het gehakt. Driewerf hoera! Ogen!
- Wikkel twee lapjes spek rond je gehakthoofd. Met de rest maak je de “wikkels”.
- Bak 55 minuten in de oven.
Wij aten onze mummie met gebakken ovengroentjes (pastinaak, wortel, aardappel).


Eén reactie
Pingback: