
Spinaziesoep met zoete aardappel
Een zachte herfstsoep, met dank aan kokosmelk en zoete aardappel!
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 1 flinke zoete aardappel (250g), geschild en in niet al te grote stukken gesneden
- wit van 2 dikke preistengels, in de lengte gehalveerd en in dunne ringen gesneden
- 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
- 400g spinazie
- 1/2 tl gedroogde tijm
- peper en zout
- 1 l kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 2 el plantaardige olie
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een kookpot op een matig vuur. Voeg de zoete aardappel, prei, tijm en knoflook toe. Stoof ze 7 à 10 minuten, tot de prei en knoflook zacht beginnen te worden.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur op laag en laat 20 minuten sudderen.
- Doe de spinazie bij beetjes erbij, tot hij volledig zacht is.
- Mix de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe.
- Proef en kruid af met peper en zout.

