
Pompoen/wortelsoep met pimentón
Een fluweelzacht soepje zónder veel poespas maar mét een extraatje. Ideaal voor de feestdagen!
INGREDIËNTEN (6 à 8 personen)
- 1,8kg kastanjepompoen (minus schil en vezeltjes = +/- 1,2kg pompoenvruchtvlees), in grove stukken gesneden
- 250g wortels, geschild en grof gehakt
- 1 ajuin, fijngesnipped
- 3 à 4 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- 1 1/2 el pimentón (= geroosterd paprikapoeder — de niet-pikante versie in dit recept!)
- 1 el kurkumapoeder
- 1 1/2 l kippenbouillon
- 2 el olie
- zwarte peper (naar smaak)
- 120g chorizo
- luzernekiemen/preikiemen
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een kookpot (matig vuur) en stoof de ajuin tot ie glazig wordt (+/- 2 minuten).
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de pimentón en kurkuma toe en roerbak nog even alvorens de wortel, pompoen en bouillon toe te voegen.
- Breng aan de kook, zet het vuur op laag en laat 20 minuten sudderen.
- Snijd de chorizo in blokjes en bak ze (zonder extra vetstof) enkele minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer. Proef en kruid af met zwarte peper.
- Verdeel de soep over diepe borden en werk elk bord af met kiemen en een eetlepel chorizoblokjes.
Smakelijk!

