Speculooshuis 5.0

Het speculooshuis van 2017 is er geraakt! Oef! Heel wat weekendplannen én doe-het-zelfplannen ten huize Plofknook de voorbije maanden, maar met een beetje time management… 😉 Dit jaar vond ik inspiratie in één van mijn favoriete kunststromingen, art nouveau. Ik zorgde voor subtiele toetsen in de ramen en de glazuurdecoratie.

Inspiratie voor volgend jaar is er ook alvast! Door een ovenongelukje werd mijn eerste erkertje een halve ruïne… Ik besloot het stuk toch te gebruiken. Een tuinhuisruïne na een dramatische storm. Moet kunnen, toch? Volgend jaar gaan we voluit voor een grotere ruïne!

Naast ouwe getrouwe amandelspeculoos gebruikte ik ook voor het eerst een eigen “Perzische” speculoos met granaatappelmelasse en pistachenoten voor de voorgevel.

Enjoy!

 

3 gedachten over “Speculooshuis 5.0

  1. Maar, maar, maar… bouwonderneming Van Eeckhout heeft weer eens een prachtig kersthuis gebouwd. Mijn complimenten. V. Horta en consorten zouden de officiële opening zeker willen meemaken hebben. Mooi, mooi, mooi… 🙂

Geef een reactie