Culikliekjes!,  Lacbaksels!,  Lacbaksels! (zoet)

Speculooshuis 5.0

Het speculooshuis van 2017 is er geraakt! Oef! Heel wat weekendplannen Ć©n doe-het-zelfplannen ten huize Plofknook de voorbije maanden, maar met een beetje time management… šŸ˜‰ Dit jaar vond ik inspiratie in Ć©Ć©n van mijn favoriete kunststromingen, art nouveau. Ik zorgde voor subtiele toetsen in de ramen en de glazuurdecoratie.

Inspiratie voor volgend jaar is er ook alvast! Door een ovenongelukje werd mijn eerste erkertje een halve ruĆÆne… Ik besloot het stuk toch te gebruiken. Een tuinhuisruĆÆne na een dramatische storm. Moet kunnen, toch? Volgend jaar gaan we voluit voor een grotere ruĆÆne!

Naast ouwe getrouwe amandelspeculoos gebruikte ik ook voor het eerst een eigen “Perzische” speculoos met granaatappelmelasse en pistachenoten voor de voorgevel.

Enjoy!

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en Ć¼berdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: