
Lactosevrije groenteschotel
Ovengroentjes met een licht roomsausje op basis van kerrie. What’s not to love?
INGREDIËNTEN (3 personen met een stukje kip/seitan/… erbij)
- 1 courgette, in middelgrote stukjes gesneden
- 1 gele + 1 oranje paprika, in stukken gesneden
- 1 pastinaak, geschild en in kleinere stukken gesneden
- 8 à 10 kerstomaten, gehalveerd
- 2 el koolzaadolie
- 1 à 2 el komijnzaad
- 1 à 2 el korianderzaad
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 potje LV room (Dilea, 250ml)
- 1 zakje LV Emmentaler (Dilea)
- peper en zout
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200° (conventioneel)/180° (hete lucht).
- Doe alle groenten in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
- Bestrooi met komijn, koriander en kurkuma en voeg de olie en room toe. Meng alles goed.
- Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de schotel met de Emmentaler en bak nog eens 15 minuten.


2 reacties
inge
Hallo-kes plofknokers, jullie lactosevrije groenteschotel heb ik nog niet zo lang geleden uitgeprobeerd hier thuis met de kinderen. Het was superlekker ! Ga ik zeker nog een keer maken. Bedankt voor ’t lekker receptje 🙂
Mr Pomegranate
Jeuuuuj! Blij dat jullie ervan genoten hebben! ^^