Bik Exotique!

Lactosevrije groenteschotel

Ovengroentjes met een licht roomsausje op basis van kerrie. What’s not to love?

INGREDIËNTEN (3 personen met een stukje kip/seitan/… erbij)

  • 1 courgette, in middelgrote stukjes gesneden
  • 1 gele + 1 oranje paprika, in stukken gesneden
  • 1 pastinaak, geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 8 à 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 à 2 el komijnzaad
  • 1 à 2 el korianderzaad
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 potje LV room (Dilea, 250ml)
  • 1 zakje LV Emmentaler (Dilea)
  • peper en zout

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200° (conventioneel)/180° (hete lucht).
  2. Doe alle groenten in een ovenschotel en kruid met peper en zout.
  3. Bestrooi met komijn, koriander en kurkuma en voeg de olie en room toe. Meng alles goed.
  4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Bestrooi de schotel met de Emmentaler en bak nog eens 15 minuten.

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

2 reacties

  • inge

    Hallo-kes plofknokers, jullie lactosevrije groenteschotel heb ik nog niet zo lang geleden uitgeprobeerd hier thuis met de kinderen. Het was superlekker ! Ga ik zeker nog een keer maken. Bedankt voor ’t lekker receptje 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: