
Chocoladeharten!
Een Valentijnversie van de populaire chocoladescherven! Mrs Pomegranate was zéééééééér tevreden.
INGREDIËNTEN
- 300g chocolade (minimum 70% en uiteraard zonder melkpoeder. Ik gebruikte Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH.)
- 2 tl kokosolie
- 40g gepofte rijst (bv. Rice Krispies — Zelf gebruikte ik dit; de speltvlokken viste ik er gewoon uit.)
- 40g gevriesdroogde aardbeien (AH), verbrokkeld
- 5 verse frambozen, in stukjes
WERKWIJZE
- Leg een 5-tal hartvormige vormpjes (koekjessnijders zijn ideaal qua formaat; zelf gebruikte ik ook de hartvormige frambozenverpakking van Carrefour — Dan heb je wel megaharten. Probleem? Neu.) op een vel bakpapier. Zorg dat je plaats hebt in je diepvries.
- Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
- Doe de aardbeien, frambozen en gepofte rijstkorrels bij de chocolade en meng alles goed.
- Doe het chocolademengsel in de vormen en verdeel zo gelijk mogelijk.
- Zet 15 minuten in de diepvries en bewaar vervolgens in de koelkast tot het tijd is om te knabbelen!
- Haal de chocolade uit de vormen. De onderkant is mooi glad; de bovenkant wat ruwer (met meer “culinaire structuur”, zeggen we dan).
Smullen maar!


Eén reactie
Pingback: