
Witvis met groentjes in kerrie/kokosssaus
Restjesdag durft al eens toppertjes opleveren.
INGREDIËNTEN (voor 3 personen)
- 3 witvisfilets, ong. 500g in totaal (scholfilet, pangasius, tilapia, …)
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, gesnipperd
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 200g doperwten (liefst verse)
- bladeren van 2 pak choy
- 200 ml kokosroom
- 2 el kerrie
- 1 el venkelzaad
- 1 1/2 el korianderzaad
- 1 1/2 el komijnzaad
- peper en zout
- 2 el plantaardige olie
- bieslook (om af te werken)
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook enkele minuten.
- Roer het venkelzaad, korianderzaad en komijnzaad erdoor en bak nog 1 minuut.
- Voeg de paprika, courgette en doperwten toe, kruid af met peper en zout en bak nog enkele minuten, tot ze net gaar zijn. Een beetje beet mag (moet) nog.
- Doe de bladeren van de pak choy erbij en roerbak tot ze slap beginnen te worden.
- Proef en kruid indien nodig verder af met peper en zout. Doe de groenten in een ovenschotel.
- Doe de resterende el olie in de wok en roer er de kerrie door. Voeg vervolgens de kokosroom toe en laat op een laag vuur kort inkoken.
- Kruid de witvisfilets met peper en zout en leg ze op de groenten. Schenk de kerrieroomsaus over de vis.
- Zet de schotel in de oven en bak de vis in 20 minuten gaar.
- Werk af met gehakte bieslook.

