Culikliekjes!,  Lacbaksels!,  Lacbaksels! (hartig)

Zomerschotel

Vrienden over de vloer? Een béétje moeite lukt nog, maar niet te veel, én je wilt een indrukwekkend hapje op tafel? Ga dan voor deze lactosevrije zomerschotel met een mengeling van charentaismeloen, tomaten en blauwe bessen, gecombineerd met lactosevrije mozzarella en een speedy chorizobrood! Met een minimum aan inzet gegarandeerd succes! Wie graag nog “the extra mile” gaat: deze schotel is ideaal in combinatie met wat woudham/prosciutto/… en onze vegan rode pesto!

INGREDIËNTEN (4 personen als voorgerecht; 8 als hapje)

Voor de vruchtenmengeling

  • 1 charentaismeloen, geschild en in stukken/stukjes gesneden
  • 500g gemengde tomaten (wij gingen voor 1 coeur de boeuf, enkele kumato’s en kerstomaatjes in verschillende kleuren): de grote tomaten in schijfjes gesneden, de kerstomaatjes doormidden
  • 70g blauwe bessen
  • een handvol verse munt, gehakt
  • een handvol verse basilicum, gehakt
  • peper en zout

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 1/2 el ciderazijn
  • 2 tl honing
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/2 tl geroosterd paprikapoeder

 

Voor het speedy chorizobrood

  • 300g zelfrijzende bloem
  • 200g sojayoghurt
  • 3g zeezout
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 70g chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie (voor de bakplaat) + 1 el olijfolie (om over het deeg te sprenkelen)

Ook nog nodig

  • 2 bollen lactosevrije mozzarella (Dilea/Galbani), in plakjes gesneden

 

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 190° C (hetelucht). Meng alle ingrediënten voor het brood behalve de chorizoplakjes en breng samen tot een bol deeg. Voeg indien nodig wat extra yoghurt toe (maar geen water).
  2. Rol het deeg uit tot het formaat van een middelgrote pizza en verdeel de plakjes chorizo over het deeg.
  3. Leg het deeg op een met 1 el olijfolie ingevette bakplaat en besprenkel alles met de resterende olijfolie.
  4. Bak het brood 35 minuten in de oven. Het resultaat is iets dat het midden houdt tussen naan en focaccia, maar dan lekker krokant aan de randen en mooi zacht in het midden. Mmmmmm!
  5. Bereid ondertussen de vruchtenmengeling: meng alle ingrediënten en kruid af met peper en zout.
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing, giet deze over de vruchtenmengeling en meng alles goed. Laat rusten in de koelkast.
  7. Laat het brood zodra het klaar is even afkoelen en snijd het in stukken.
  8. Schik alles op een schotel et voilà! Smullen maar! Zoals eerder al vermeld: heeeeeeerlijk in combinatie met onze vegan rode pesto!

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: