
Chorizotostada’s met avocado
Nood aan een zomers tintje tijdens de eerste herfstdagen? Look no further!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 4 grote tortilla’s
- 4 avocado’s
- 2 lente-uien, grof gehakt
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 (verse) jalapeñopepers
- 2 el komijnzaad
- 1 el geroosterd paprikapoeder
- 1 tl zeezout (of meer naar smaak)
- 1 el limoensap
- 180g pikante chorizoworst (geen plakjes)
- 3 dikke tenen knoflook, grof gehakt
- 2 pruimtomaten/ 1 coeur de boeuf, in plakjes gesneden
WERKWIJZE
- Begin met de avocadosalsa. Lepel de avocado’s uit en doe de helft van het grof gehakte vruchtvlees, 1 lente-ui, 4 gehalveerde kerstomaatjes, de 2 pepers, het komijnzaad, geroosterd paprikapoeder, zeezout en limoensap in een hakmolen en blitz tot een gladde massa. Roer vervolgens de resterende stukjes avocado, lente-ui en kerstomaatjes erdoor. Proef, voeg indien nodig meer zout toe en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op grillfunctie. Hoe heter, hoe beter!
- Bak de stukjes chorizo (zonder extra olie) 3 minuten al roerend in een pan.
- Voeg vervolgens de knoflook toe, zet het vuur op laag, en bak een verdere 3 minuten. Niet vergeten te roeren die handel! Haal de chorizo en knoflook met een schuimspaan uit de pan.
- Smeer 4 tortilla’s aan elke kant in met de olie van de chorizo die achtergebleven is in de pan en grill ze kort in de oven. (Hoe lang dit duurt hangt van oven tot oven af. Veel langer dan een minuut zal het vast niet duren. Houd ze goed in de gaten!)
- Verdeel de avocadomengeling over de 4 gegrilde tortilla’s (aka tostada’s). Werk af met de chorizo/knoflook en plakjes tomaat.
Smakelijk!

