
Pastinaak/gembersoep
Een heerlijk herfstsoepje; wie geniet daar nu niet van? Juist ja. Wij gingen op zoek naar inspiratie in de eigen keuken, maar konden het toch weer niet laten op een licht exotisch toetsje te geven in de vorm van kurkumawortel. Geen zorgen: dit lukt ook met kurkumapoeder. 😉
INGREDIËNTEN (6-8 personen)
- 550g pastinaak, grof gehakt
- 200g zoete aardappel, grof gehakt
- 4 tenen knoflook, grof gehakt
- 2 uien (+/- 250g), fijngehakt
- 70g gember, in plakjes gesneden
- 20g kurkumawortel, in plakjes gesneden (of 2 el kurkumapoeder)
- 1 lange rode chilipeper, gehakt
- 2l kippenbouillon
- 1 el plantaardige olie
- 100g chorizo (voor de afwerking)
- preikiemen (voor de afwerking)
WERKWIJZE
- Snijd de chorizo in blokjes en stoof ze kort aan. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en zet opzij. Laat de chorizo-olie in de kookpot!
- Voeg de olie toe aan de chorizo-olie en verhit deze kort.
- Doe vervolgens de ui en knoflook erbij en stoof enkele minuten mee.
- Voeg de chilipeper, gember en kurkuma toe en stoof nog enkele minuten.
- Doe tot slot de pastinaak en zoete aardappel erbij. Roer alles goed door.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur op laag en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Mix de soep met een handmixer. Werk elke kom soep af met wat preikiemen en een eetlepel chorizoblokjes.

