
Kerstknabbels
Een ideaal zoethoudertje voor bij de kerstkoffie? Look no further! Deze kerstknabbels zijn een ideale combinatie van pure chocolade, gevriesdroogde frambozen, gepofte rijstkorrels en kaffirlimoenblad. Mmmmm!
INGREDIËNTEN
- 300g chocolade (minimum 70% en uiteraard zonder melkpoeder. Ik gebruikte Delicata 70%, verkrijgbaar bij AH.)
- 2 tl (opgewarmde) kokosolie
- 30g gepofte rijst (AH)
- 15g gevriesdroogde frambozen (AH), verkruimeld met de hand
- 2 kaffirlimoenblaadjes (fijngehakt; verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)
WERKWIJZE
- Doe een vel bakpapier in een brownievorm/aluminium bakje/… en zorg dat je plaats hebt in je diepvries.
- Smelt de chocolade au bain marie samen met de kokosolie.
- Doe de gepofte rijstkorrels bij de chocolade, verkruimelde frambozen en fijngehakte limoenblaadjes bij de chocolade en meng alles goed.
- Doe het chocolademengsel in de vorm en verdeel zo gelijk mogelijk.
- Zet 15 minuten in de diepvries en bewaar vervolgens in de koelkast tot het tijd is om te knabbelen!
- Verdeel de chocolade in stukken met een mes. Smullen maar!
Liever een versie met veenbessen en sumak? Klik hier!
Of aardbeien en frambozen? Klik hier!

