
Thais glashapje
Ovengebakken (= gezonder!) scampi gepaneerd in een kruidenmengeling met panko en kokosschilfers met een Thais geïnspireerd mangosausje. Krijgt u al spontaan honger?
INGREDIËNTEN (5 personen)
Voor de scampi:
- 10 scampi, gepeld en schoongemaakt
- 1 ei, losgeklopt
- 3 el panko
- 1/8 tl fijn keukenzout
- 3/4 tl lookpoeder
- 3/4 tl uipoeder
- 1/4 tl suiker
- 4 el kokosschilfers
Voor het sausje:
- 100g mango
- 1 el vissaus
- 1 klein teentje knoflook
- 1/2 kleine chilipeper, fijngehakt (met zaadjes)
- 1 kaffir limoenblad, fijngehakt
- 1/2 tl limoensap (of meer naar smaak)
- 3 el kokosroom
- 1 el kokosschilfers
- 1 tl kurkumapoeder
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200° en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Maak de saus door alle ingrediënten in een hakmolen te doen en te blitzen. Laat opstijven in de koelkast. (Ik maak dit sausje doorgaans snel ’s morgens als ik het ’s avonds nodig heb.)
- We beginnen met het voorbereiden van 3 paneerpotjes: in het eerste potje komt het losgklopte ei – in het tweede meng je de panko, het zout, lookpoeder, uipoeder en de suiker – in het derde doe je de kokosschilfers.
- Paneren die handel! Dop elke scampi eerst in het eimengsel en vervolgens in de pankomengeling om dan te eindigen met de kokosschilfers.
- Leg de gepaneerde scampi op het bakpapier en bak 7 minuten in de voorverwarmde oven.
- Draai de scampi om en bak nog eens 8 minuten. Prik een cocktailprikker door elke scampi.
- Verwarm het sausje 1 à 2 minuten in de microgolfoven. Het hoeft niet superheet te zijn.
- Doe 3 à 4 flinke theelepels van de saus in een hapjesglas en leg er twee scampi op. Serveer onmiddellijk.

