
Asian Bowl
Een lactosevrije light lunch uit de duizend, deze Asian Bowl, met bijbehorende finger-licking Aziatische dressing!
INGREDIËNTEN (2 personen)
Voor de dressing:
- 40g gember, in reepjes
- 20g kurkumawortel, in plakjes (of 2 tl kurkumapoeder)
- 2 stengels citroengras, in ringen gesneden
- 2 tl sambal badjak (AH)
- 2 tl vissaus
- 2 tl hoisin
- sap van 1 limoen
- 2 el arachideolie
Voor de bowl:
- 150g rivierkreeftjes
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 geroosterde gele paprika (AH), in dunne reepjes gesneden
- 4 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
- 6 radijzen, in dunne plakjes gesneden
- 1 lente-ui, in ringen gesneden
- 25g organische wakame (Carrefour), 10 min. geweekt en uitgelekt
- 2 eryngipaddenstoelen (Carrefour), in plakjes gesneden, 15 min. geweekt in kokend water en uitgelekt
- sesamzaad (om af te werken; ik nam gerookt zwart sesamzaad)
INGREDIËNTEN
- Maak de dressing. Doe alle ingrediënten in een kleine hakmolen en blitzen maar. Helemaal glad krijg je deze dressing niet, maar niet getreurd: de stukjes maken het af. 😉 Hou 1 eetlepel dressing opzij.
- Doe de rivierkreeftjes, avocado, paprika, ansjovis, radijzen, lente-ui en rest van de dressing in een kom. Meng grondig.
- Verdeel de wakame over twee kommen/borden en doe (2x) de rivierkreeftmengeling erover.
- Verdeel de eryngiplakjes over de twee kommen/borden.
- Werk af met de eetlepel dressing en sesamzaad.
Smullen maar!

