
Lactosevrije aardbei-amaretticake
Een origineel BBC-recept, maar dan met enkele Plofknooktoetsen! Deze maakte deel uit van onze lactosevrije afternoon tea en werd unaniem goedgekeurd! 😉
INGREDIËNTEN (6 personen)
- 175g lactosevrije boter + extra om bakvorm in te vetten
- 175g lichtbruine suiker
- 3 grote eieren
- 140g zelfrijzende bloem
- 85g amandelpoeder
- 150g amaretti (AH), verkruimeld
- 250g aardbeien
- zeste van 1 sinaasappel
- 2 el sinaasappelmarmelade, gemengd met 1 el water
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 140° (hetelucht)/160° (conventioneel). Vet een springvorm van 24cm in en bekleed de onderkant met bakpapier.
- Doe de LV boter, lichtbruine suiker, eieren, bloem, sinaasappelzeste en het amandelpoeder in de mengkom van een keukenrobot (lukt het best met een flexbeater/platte menghaak). Kan ook met een handmixer.
- Doe de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de helft van de verkruimelde bitterkoekjes en de helft van aardbeien over het deeg.
- Doe de resterende helft van het beslag in de springvorm en werk af met de andere helft koekjes en aardbeien.
- Bak 60 à 70 minuten in de oven, tot een houten prikker er proper uit komt.
- Bestrijk de cake met de marmelade/watermengeling (nog niet gebeurd op de foto) en laat 15 minuten afkoelen in de springvorm.


Eén reactie
inge
Maar zoooo lekker, dochterlief heeft er van gesmuld ! (Voor mij een beetje teveel marsepeinsmaakje 😉 )