
Kokos-waterkerssoep
Lactosevrij de lente inluiden met deze kokos-waterkerssoep, voorzien van pit, oempf en mmm!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 2 bussels waterkers
- 15g look, gesnipperd
- 35g gember, gesnipperd (ik laat ‘m ongeschild, maar schillen mag)
- 1 lange rode peper, grof gehakt
- 3 el gedroogde garnalen (verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt; verse mogen ook natuurlijk!)
- sap van 1/2 limoen
- 1 el vissaus
- 1 l groentebouillon
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 1 el olie
- zeezout
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een kookpot op een hoog vuur.
- Stoof de look, gember en peper (+ een draai van de molen zeezout) 3 minuten.
- Voeg de waterkers, bouillon, vissaus en het limoensap toe. Laat 5 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Mix de soep met een staafmixer en voeg de garnalen en kokosmelk toe.
- Laat de soep nog 5 minuten trekken.

