Culikliekjes!

Review: Baker & Moore (Rotterdam)

Vorige week genoten Mrs Pomegranate en ik van twee daagjes quality time zonder onze schattige minigranaatappel in Rotterdam. Daar hoorde uiteraard ook een culinair avontuur bij!

Onder lichte anglofiele invloed gingen we voor een vegan high tea bij Baker & Moore.

Die begon met twee signature juices van B&M: de Beet It en de Healthy Mojito. Vooral die laatste is he-mels! Ook aan thee geen gebrek: je krijgt de keuze uit zes varianten en een never-ending supply van warm water, rietsuiker en honing. Voor mij ontbraken enkel verse citroenschijfjes, maar die krijg je bijna nergens en eerlijk is eerlijk: ik heb er ook niet om gevraagd. Anders had ik ze vast wel gekregen.

Vervolgens kwam de étagère. Behold Baker & Moore’s vegan splendour:

Onderste niveau: broodje met geroosterde groenten, amandel en bietenhummus + broodje met avocado, zoete aardappel en kurkumadressing + slaatje
Bovenste niveaus: heel wat zoetigheden!

  • vegan bounty
  • chocoladetruffel
  • cheesecake
  • mango-chiapudding
  • notenbrownie
  • chocolade-kokoscake
  • frambozen-chocoladetaartje

JUDGEMENT DAY

Na onze eigen lactosevrije afternoon tea op de wereld te hebben gekregen vorige maand (zie ons recept voor LV/vegan scones met vegan clotted cream), waren we over het algemeen best tevreden met deze vegan high tea.

Pluspunten:

  • Je gaat echt niet met honger naar huis. Meer zelfs: voor het eerst in onze culinaire carrière hebben we om een doggy bag gevraagd, zodat we de laatste zoetigheden later konden opsmullen. ‘nough said!
  • Presentatie = dik ok, zoals jullie kunnen zien. Vaak zien vegan baksels er nogal underwhelming uit, maar dat is bij B&M zeker niet het geval. Het oog wil ook wat, toch?
  • De sapjes waren een tof extraatje waaraan we ons eigenlijk niet verwacht hadden bij een afternoon tea. De healthy mojito willen we hier sowieso proberen na te maken!
  • Zoete toppertjes voor ons: de chocoladetruffel met krokante chocoladetopping en notenbrownie waren superlekker, maar de absolute ster was het frambozen-chocoladetaartje. Smelt in de mond! Heer-lijk!

Werkpunten:

  • De broodjes waren voor ons weinig verrassend en mogen wat meer “oempf” hebben. Het slaatje was overbodig.
  • Where are the scones, darling? Een afternoon tea zonder deze ultieme klassieker: impossible! Nochtans waren er wel (mini)scones verkrijgbaar. We vermoeden dat die niet vegan waren en bijgevolg ontbraken op onze étagère. Jammer!
  • Variatie: bij de zoetigheden wordt er voor ons iéts te veel met chocolade en kokos gewerkt, waardoor je – zeker naar het einde toe – een beetje te veel van hetzelfde begint te proeven.

Al bij al een geslaagde afternoon tea in een tof kader!

 

Praktisch:

Image result for baker & moore
Westblaak 147
3012 KJ ROTTERDAM
info@bakerandmoore.nl

Openingstijden:
MA T/M VR 07:30 – 17:00
ZA 09:00 – 17:00
ZO 09:00 – 17:00

De vegan high tea kan gereserveerd worden vanaf 2 personen. Prijskaartje: €24,50 per persoon.

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: