
Mmmango!
Een fris fruitig dessertje voor de kleine honger (genoeg voor 4 kleine potjes van +/- 80 ml — wij gebruikten onze laatste aankoop bij Maison du Monde). Ook ideaal als hapje voor de kleine kapoenen na school!
INGREDIËNTEN
- 175g gekoelde kokosroom (enkel het vaste gedeelte, niet het vocht — let op: kokosroom, geen kokosmelk gebruiken! Makkelijkste manier: gewoon je blik kokosroom de avond voordien in de koelkast zetten.)
- 150g verse mango, in stukjes gesneden
- 1 flinke tl kurkumapoeder (voor de kleur)
- 2 aardbeien
- 1/2 tl honing
- 1 el geraspte kokos
WERKWIJZE
- Doe de gekoelde kokosroom, mango en het kurkumapoeder in een hakmolen en blitz alles tot een gladde massa. Verdeel over 4 potjes en zet in de koelkast om op te stijven (+/- 2 uur).
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en meng er de honing door. Bewaar deze ook in de koelkast.
- Rooster de geraspte kokos in een klein pannetje tot hij goudbruin wordt (kwestie van seconden). Zet opzij.
- Wanneer de mangoroom is opgesteven: werk elk potje af met aardbei en geroosterde kokos.
Smakelijk!

