
Thaise jelly
Thailand in een potje! Heerlijk in combinatie met… alles!
INGREDIËNTEN (2 à 3 potjes)
- 4 stengels citroengras, gekneusd met een houten lepel
- 4 cm gember, gekneusd
- 10 kaffir limoenblaadjes, fijngesnipperd
- 2 dikke tenen knoflook, in brunoise gesneden
- 1 lange rode + 1 lange groene chilipeper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
- sap van 1 limoen
- 175ml ciderazijn
- 675g geleisuiker
WERKWIJZE
- Doe alle ingrediënten in een kleine kookpot en breng aan de kook.
- Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur, haal het citroengras en de gember eruit en doe de jelly in gesteriliseerde potjes. Draai het deksel erop en laat ze volledig afkoelen. Bewaar de jelly op een donkere, koele plaats. Zodra geopend bewaren in de koelkast.

