Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Lactosevrije spruitjesschotel

Spruitjes. Bemind door de één, verguisd door de ander. Ten huize Plofknook was het één van elk, maar dochterlief (18 maanden oud) zorgde vandaag voor een winnend PRO-kamp! Haar reactie toen ze deze spruitjesschotel met hespenspek, sojascheuten en een lactosevrije kaassaus proefde? “Mmmmm!” Papa glimt van trots.

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 750g schoongemaakte spruitjes, in de helft gesneden
  • 250g sojascheuten
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 300ml sojaroom
  • 150g vegan mozzarella (Violife) + 75g geraspte (voldoende gerijpte) parmesan (gemengd)
  • 2 lapjes ongezouten hespenspek
  • 3 el plantaardige olie
  • zeezout, peper en pimentón

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Verhit 1 el olie in een grote kookpot. Kruid de lapjes hespenspek aan beide kanten royaal met zeezout, peper en pimentón. Bak ze vervolgens in de hete olie (2 minuten aan elke kant). Haal ze uit de kookpot, snijd ze in stukken en leg ze aan de kant.
  3. Voeg de resterende 2 el olie toe. Kruid de spruitjeshelften met zout, lekker veel peper en extra pimentón en bak ze 5 minuten (af en toe roeren). Voeg vervolgens de geperste look en sojascheuten toe en laat ze al roerend nog 1 minuut mee bakken.
  4. Voeg de sojaroom en de helft van de kaas toe. Zet het vuur op laag en laat 4 minuten sudderen onder regelmatig roeren.
  5. Neem de kookpot van het vuur en meng de stukjes hespenspek onder de spruitjes en sojascheuten.
  6. Doe de mengeling in een ovenschotel en strooi de resterende helft kaas erover. Bak 15 minuten in de oven.
  7. Schakel de oven over op grillfunctie (200°) en laat de kaas mooi goudbruin worden (hier 4 à 5 minuten).

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: