Chicken Cottage Pie

Een lactosevrije chicken cottage pie met kastanjepompoen, groene asperges, paksoi en paprika. Klinkt ie al lekker? We werken af met een huisbereide tomatensaus, aardappelloze bloemkoolpuree en vegan mozzarella. Hemels!

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 1,5kg bloemkoolroosjes
  • 1 kleine kastanjepompoen (900g, zodat je zeker 500g vruchtvlees overhoudt na het schoonmaken), in blokjes gesneden
  • 900g gekruid kippengehakt
  • 1 bussel groene asperges (350g), harde stam verwijderd en in stukken gesneden
  • 3 teentjes look, in plakjes gesneden
  • 1 paksoi (of 2 mini-paksoi), schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 grote pruimtomaten, in blokjes gesneden
  • 2 kumato’s, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • peper en zout
  • 2 + 1 el pimentón
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 + 2 + 1 el olie
  • 1 zakje geraspte vegan mozzarella Violife (200g)

WERKWIJZE

  1. Breng water aan de kook in een grote kookpot en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur op laag en laat 30 minuten koken op een zacht vuur.
  2. Verhit terwijl de bloemkool kookt 1 el olie in een tweede grote kookpot en bak het gehakt rul. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  3. Verhit 2 el olie in de kookpot en voeg de pompoen, look en paprika toe.
  4. Kruid stevig af met peper en zout en bak al roerend 5 minuten.
  5. Voeg de tomaten, kumato’s, paksoi, asperges en tomatenpuree toe. Kruid nog een keer af met peper, zout, 2 el pimentón, het gemberpoeder en chilipoeder en meng goed.
  6. Breng aan de kook, zet het vuur op laag, een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
  7. Haal het deksel van de kookpot en laat nog 5 minuten verder garen zonder deksel.
  8. Neem van het vuur en meng het gehakt erdoor.
  9. Giet de gekookte bloemkool af, doe ‘m in een mengkom samen met peper, zout en de resterende eetlepel pimentón en olie en pureer tot een egale massa met een staafmixer.
  10. Verwarm de oven voor op 200°.
  11. Verdeel de groenten en het gehakt over 2 (of 3) ovenschotels. Voeg vervolgens een laag bloemkool toe.
  12. Werk elke schotel af met mozzarella en bak 25 minuten in de oven. Je kunt de laatste 5 minuten evt. overschakelen op grill, voor een krokant korstje.

Geef een reactie