
Boschampignonsoep
Wie herfst zegt, zegt paddenstoelen. En springt vervolgens een gat in de herfstlucht dankzij deze lactosevrije champignonsoep, met het beste uit het culinaire bos! Sterren in deze soep: een meer dan geslaagde combinatie van verse en gedroogde champignons, met sojaroom/LV light room om af te werken zonder zorgen. MJAM!
INGREDIËNTEN (8 à 10 personen)
- 600g gemengde champignons (ik gebruikte 250g kastanjechampignons — in plakjes –, 150g bosmengeling van Carrefour en 200g mini-oesterzwammen)
- 3 aardappelen (600g), geschild en in plakjes gesneden
- 2 wortelen (200g), geschild en in plakjes gesneden
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 6 flinke tenen look, in plakjes gesneden
- 80g gedroogde bospaddenstoelen (mix)
- 400ml sojaroom/LV light room
- 2 flinke takken tijm (inclusief zijtakjes)
- 2 l groentebouillon
- 4 el olie
- zout en peper
WERKWIJZE
- Verhit de olie in een kookpot over een hoog vuur. Voeg de ui, look en wortelen toe, kruid met peper en zout en stoof ze 3 minuten.
- Voeg de verse champignons, tijm en flink wat extra peper toe en stoof nog 5 minuten.
- Doe de groentebouillon en aardappelen in de kookpot, breng alles aan de kook, zet het vuur op laag en laat 20 minuten pruttelen.
- Doe de gedroogde bospaddenstoelen ondertussen in een mengkom en voeg kokend water toe tot ze onder staan. Laat 15 minuten wellen, giet ze af en zet opzij.
- Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer en voeg tot slot de sojaroom toe. Werk af met de gewelde bospaddenstoelen.
Smakelijk!

