Boschampignonsoep

Wie herfst zegt, zegt paddenstoelen. En springt vervolgens een gat in de herfstlucht dankzij deze lactosevrije champignonsoep, met het beste uit het culinaire bos! Sterren in deze soep: een meer dan geslaagde combinatie van verse en gedroogde champignons, met sojaroom/LV light room om af te werken zonder zorgen. MJAM!

INGREDIËNTEN (8 à 10 personen)

  • 600g gemengde champignons (ik gebruikte 250g kastanjechampignons — in plakjes –, 150g bosmengeling van Carrefour en 200g mini-oesterzwammen)
  • 3 aardappelen (600g), geschild en in plakjes gesneden
  • 2 wortelen (200g), geschild en in plakjes gesneden
  • 2 grote uien, fijngesnipperd
  • 6 flinke tenen look, in plakjes gesneden
  • 80g gedroogde bospaddenstoelen (mix)
  • 400ml sojaroom/LV light room
  • 2 flinke takken tijm (inclusief zijtakjes)
  • 2 l groentebouillon
  • 4 el olie
  • zout en peper

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een kookpot over een hoog vuur. Voeg de ui, look en wortelen toe, kruid met peper en zout en stoof ze 3 minuten.
  2. Voeg de verse champignons, tijm en flink wat extra peper toe en stoof nog 5 minuten.
  3. Doe de groentebouillon en aardappelen in de kookpot, breng alles aan de kook, zet het vuur op laag en laat 20 minuten pruttelen.
  4. Doe de gedroogde bospaddenstoelen ondertussen in een mengkom en voeg kokend water toe tot ze onder staan. Laat 15 minuten wellen, giet ze af en zet opzij.
  5. Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer en voeg tot slot de sojaroom toe. Werk af met de gewelde bospaddenstoelen.

Smakelijk!

Geef een reactie