
Inktviscurry
Een goede (lactosevrije) curry begint met een geslaagde kruidenmengeling, een lekker stukje vlees/vis en voldoende groentjes. Deze curry has it all! Hele inktvis koop ik doorgaans in de diepvriesafdeling van menig Aziatische supermarkt, omdat je daar de échte inktvis krijgt, mét tentakels. Mmmmm.
Voor de kruidenmengeling:
- 1 el korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl zwarte peperbollen
- 1 tl bruin mosterdzaad
- 4 kruidnagels
- 1 el chilipoeder
- ½ tl fenegriekpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl lookpoeder
Andere ingrediënten:
- 500g hele inktvis (inclusief tentakels), schoongemaakt
- 250g wijtingfilet, in grote stukken gesneden
- 750g bloemkoolroosjes
- 150g gemengde champignons (bv. bosmengeling Carrefour)
- 1 blik tomatenstukjes
- 1 blik kokosmelk
- 1 tak curryblaadjes (zonder de tak weliswaar ^^)
- 4 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 el olie
- Zout
WERKWIJZE
- Rooster de koriander, komijn, venkel, zwarte peper, mosterdzaden en kruidnagels kort (zonder vetstof) in een pannetje. Laat ze afkoelen, doe ze in een vijzel en maal ze fijn. Voeg vervolgens de kruiden in poedervorm toe en meng goed.
- Verhit de olie in een kookpot. Stoof de sjalotten 2 à 3 minuten en voeg de inktvis en wijting, kruidenmengeling en curryblaadjes toe. Laat de inktvis 1 minuut mee bakken en haal hem dan uit de kookpot.
- Voeg de bloemkool, champignons, tomatenstukjes en zout (naar smaak) toe. Breng bijna aan de kook en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de inktvis weer toe en laat nog 1 minuut verder garen.
Smakelijk!

