Autumn Mini-Mess

Een héél haalbaar lactosevrij dessertje met peertjes gestoofd in citroenjenever, kaneelslagroom, blauwe bessen, braambessen en geroosterde amandelschilfers. Eenvoudig Ook ideaal voor met Kerstmis!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 2 peren, geschild, in kwartjes gesneden en nerf/klokhuis verwijderd
  • 150ml citroenjenever
  • 250ml lactosevrije slagroom (ik gebruikte die van Balade)
  • 1 el kaneel
  • 1 el suiker/suikervervanger (bv. Tagatesse)
  • 8 braambessen
  • een half bakje blauwe bessen
  • 4 el amandelschilfers

WERKWIJZE

  1. Vooraf: doe de peerkwartjes in een steelpannetje, samen met de citroenjenever, en breng aan de kook. Zet het vuur op laag, deksel op het pannetje en laat enkele minuten stoven. Laat vervolgens volledig afkoelen.
  2. Ook vooraf: rooster de amandelschilfers in een klein pannetje tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
  3. A la minute: doe de slagroom, kaneel en suiker/suikervervanger in een mengkom en klop tot je stijve pieken hebt.
  4. Snijd de gestoofde peerkwartjes in stukken en verdeel ze samen met het (heerlijke!) kookvocht over 4 dessertkommetjes.
  5. Doe er een flinke kwak kaneelroom op, gevolgd door de blauwe bessen, braambessen en geroosterde amandelschilfers.

Makkie, toch? Smakelijk!

Geef een reactie