
Kerstkalkoenballetjes
Lactosevrije kerstkalkoenballetjes met veenbessen, rozemarijn en een hééééél klein beetje look. Ho-ho-hoor je de “mmmm”s en “oooh”s al? 😉 Perfect op voorhand te maken en in te vriezen. De dag zelf warm je ze na het ontdooien gewoon even op in een kookpot. Makkie!
INGREDIËNTEN (70 aperitiefballetjes)
- 400g kalkoengehakt
- 50g verse veenbessen
- 1 tl suiker/suikervervanger (bv. Tagatesse)
- 1 kleine teen look, geperst
- blaadjes van 1/2 steeltje rozemarijn, fijngesnipperd
- 20g panko
- 1 el olie
WERKWIJZE
- Doe de veenbessen en suiker in een hakmolen en hak héél kort, zodat er nog stukjes zijn. Je wilt géén veenbessenpap. (Een hakmolen met trekkoord is ideaal.)
- Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/200° (conventioneel).
- Doe de gehakte veenbessen samen met de rest van de ingrediënten in een mengkom en meng grondig.
- Rol de mengeling tot 70 aperitiefballetjes en leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de balletjes 20 minuten in de oven en laat enkele minuten lichtjes afkoelen.
Smakelijk!

