Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Kerstkalkoenballetjes

Lactosevrije kerstkalkoenballetjes met veenbessen, rozemarijn en een hééééél klein beetje look. Ho-ho-hoor je de “mmmm”s en “oooh”s al? 😉 Perfect op voorhand te maken en in te vriezen. De dag zelf warm je ze na het ontdooien gewoon even op in een kookpot. Makkie!

INGREDIËNTEN (70 aperitiefballetjes)

  • 400g kalkoengehakt
  • 50g verse veenbessen
  • 1 tl suiker/suikervervanger (bv. Tagatesse)
  • 1 kleine teen look, geperst
  • blaadjes van 1/2 steeltje rozemarijn, fijngesnipperd
  • 20g panko
  • 1 el olie

WERKWIJZE

  1. Doe de veenbessen en suiker in een hakmolen en hak héél kort, zodat er nog stukjes zijn. Je wilt géén veenbessenpap. (Een hakmolen met trekkoord is ideaal.)
  2. Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/200° (conventioneel).
  3. Doe de gehakte veenbessen samen met de rest van de ingrediënten in een mengkom en meng grondig.
  4. Rol de mengeling tot 70 aperitiefballetjes en leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak de balletjes 20 minuten in de oven en laat enkele minuten lichtjes afkoelen.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: