Soepsloeber!

Kervelsoep 2.0

Geen winterblues met deze lactosevrije kervelsoep, inclusief Aziatische toets in de vorm van suen sum. Deze knoflookstengels vind je in heel wat Aziatische supermarkten en kan je ook perfect gebruiken in wokgerechten. Ze geven een zachte looksmaak en zijn veel vriendelijker voor de spijsvertering dan hun knollige familieleden.

INGREDÏENTEN (4 à 6 personen)

  • 100g verse kervel, grof gehakt
  • 375g courgette, in grove blokjes gesneden
  • 200g sjalot, gesnipperd
  • 40g suen sum (knoflookstengels; verkrijgbaar bij de Aziaat), grof gesnipperd — eventueel te vervangen door 2 teentjes gewone look
  • 1 liter groentebouillon
  • 50g LV boter (ik nam de ongezouten “No lactose!” boter van Carrefour)
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el light sojaroom (Alpro)

WERKWIJZE

  1. Smelt de boter en olie in een medium kookpot.
  2. Doe de sjalot, suen sum en courgette in de pot. Zet het vuur op laag, doe het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven.
  3. Voeg de bouillon toe, zet het vuur weer op hoog en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur weer op laag en laat nog 10 minuten pruttelen.
  5. Doe de grof gehakte kervel erbij en laat hem 5 minuten mee koken. Haal de kookpot daarna van het vuur.
  6. Staafmixer erin en mixen maar!
  7. Roer tot slot de sojaroom erdoor.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: