Bik Exotique!,  Soepsloeber!

Maleisische maaltijdsoep

Nu zowat heel België in lockdown(-zonder-een-échte-lockdown-te-zijn) zit, bieden het fornuis, de oven én de voorraadkast ten huize Plofknook soelaas tussen het online lesgeven en full-time peuteropvang door. Deze stevige lactosevrije maaltijdsoep met een za-li-ge kruidenpasta uit Maleisië, bloemkool, kip en kokosmelk is de ideale remedie voor die laatste winterstuiptrekkingen die eraan zitten te komen!

INGREDIËNTEN (8 personen)

Voor de kruidenpasta:

  • 2 lange rode chilipepers
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 4 tenen look
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 stengel citroengras, in ringen gesneden
  • 2 tl garnalenpasta (trasi/belacan; verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)
  • 3/4 el kurkumapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el olie
  • 2 el water (afhankelijk van hoe groot de ui is; zie stap 1)

Voor de soep:

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 kipfilet van +/- 350g, in grovere blokjes gesneden
  • 1,25l bouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 3 lente-uien, gesnipperd (om af te werken)
  • 1 el olie

WERKWIJZE

  1. Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta behalve het water in een hakmolen en mix tot een stevige kruidenpasta. Als je merkt dat het mixen wat te stroef verloopt, voeg dan het water toe en mix verder.
  2. Verhit de olie in een kookpot en voeg de kruidenpasta en kippenblokjes toe. Bak al roerend 4 minuten.
  3. Voeg de bloemkool en bouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur op laag. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Mix de soep met een staafmixer en roer de kokosmelk erdoor.
  5. Verdeel over kommen en werk af met de gesnipperde lente-ui.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: