Bik Exotique!

Fusion Wok Scampi

Ligt je spiraalsnijder stof te vergaren in de keukenkast? Aan de slag! Dit pittige fusion wokgerecht combineert klassieke groentjes met ‘tried and tested’ duo scampi-spek en een Aziatisch sausje van het huis. Proberen maar!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 500g wortelen, door de spiraalsnijder gehaald
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 200g kerstomaten, gehalveerd
  • 100g spekblokjes
  • 300g gepelde scampi
  • 2 el sesamolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 tl lookpoeder
  • zeezout

Voor de saus:

  • 5 teentjes look
  • 1 sjalot, grof gesnipperd
  • 2 el vissaus
  • 2 el geraspte kokos (dessicated coconut)
  • 2 1/2 tl palmsuiker
  • 1 gele chilipeper, grof gesneden
  • 100g kerstomaten

WERKWIJZE

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een hakmolen en mix tot een gladde saus.
  2. Verhit 1 el sesamolie samen met de el koolzaadolie in een wok.
  3. Bak de spekblokjes 2 minuten en voeg vervolgens de scampi toe. Kruid af met het lookpoeder en zeezout naar smaak.
  4. Bak de scampi in 3 à 4 minuten gaar en haal ze samen met de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan. Zet opzij.
  5. Verhit de resterende eetlepel sesamolie en doe de groentjes erbij. Bak al roerend gaar in 8 minuten.
  6. Voeg de saus toe en kook het geheel nog 3 minuten.
  7. Voeg tot slot het spek en de scampi toe, meng alles goed en laat evt. nog even doorwarmen.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: