
Fusion Wok Scampi
Ligt je spiraalsnijder stof te vergaren in de keukenkast? Aan de slag! Dit pittige fusion wokgerecht combineert klassieke groentjes met ’tried and tested’ duo scampi-spek en een Aziatisch sausje van het huis. Proberen maar!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 500g wortelen, door de spiraalsnijder gehaald
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 200g kerstomaten, gehalveerd
- 100g spekblokjes
- 300g gepelde scampi
- 2 el sesamolie
- 1 el koolzaadolie
- 1 tl lookpoeder
- zeezout
Voor de saus:
- 5 teentjes look
- 1 sjalot, grof gesnipperd
- 2 el vissaus
- 2 el geraspte kokos (dessicated coconut)
- 2 1/2 tl palmsuiker
- 1 gele chilipeper, grof gesneden
- 100g kerstomaten
WERKWIJZE
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een hakmolen en mix tot een gladde saus.
- Verhit 1 el sesamolie samen met de el koolzaadolie in een wok.
- Bak de spekblokjes 2 minuten en voeg vervolgens de scampi toe. Kruid af met het lookpoeder en zeezout naar smaak.
- Bak de scampi in 3 à 4 minuten gaar en haal ze samen met de spekblokjes uit de wok met een schuimspaan. Zet opzij.
- Verhit de resterende eetlepel sesamolie en doe de groentjes erbij. Bak al roerend gaar in 8 minuten.
- Voeg de saus toe en kook het geheel nog 3 minuten.
- Voeg tot slot het spek en de scampi toe, meng alles goed en laat evt. nog even doorwarmen.
Smakelijk!

