
Frisse wortelsalade
Deze jonge worteltjes uit de oven krijgen het gezelschap van gegrilde kip, peppadewpepertjes, noten, granaatappelpitten, verse kruiden en een frisse sumakdressing. Leuk gerechtje met dit lenteweer!
INGREDIËNTEN (4 personen)
- 1kg jonge wortelen, ontdaan van lof en gewassen (maar niet geschild)
- 600g kipfilet
- 100g peppadewpepertjes (verkrijgbaar bij AH)
- 30g cashewnoten, grof gehakt
- 40g pecannoten, grof gehakt
- pitten van 1 granaatappel
- een flinke handvol bladpeterselie, fijngehakt
- een flinke handvol munt, fijngehakt
- 2 el olie
- peper en zout
Voor de dressing:
- sap en zeste van 1 limoen
- 1 el honing
- 1 tl sumak
- 1 el olie
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°. Halveer de gewassen wortelen en snijd ze vervolgens nog eens in 2 of 3 stukken.
- Doe de wortelen in een grote braadslede/op een grote bakplaat, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met de olie. Bak de wortelen 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn en hier en daar beginnen te karameliseren.
- Grill kort voor het einde van de gaartijd de kipfilets in een grillpan en snijd ze grof.
- Rooster de noten in een steelpannetje.
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een beker en klop met een kleine garde tot een mooi egale dressing.
- Haal de wortelen uit de oven en doe de stukken kipfilet, geroosterde noten, peppadewpepertjes, granaatappelpitten en verse kruiden erbij.
- Doe de sumakdressing erbij en roer alles goed door mekaar.
Smakelijk!

