Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Lactosevrije lamslasagne

Lasagne met lamsgehakt; dat leek mij het proberen wel waard. Voor dit recept maakte ik voor het eerst in mijn leven (lactosevrije) béchamelsaus, omdat vrouwlief die zooo graag lust (en ik haar zooo graag zie). De Aziatische toets — tja, ik kon het toch niet laten — bleef beperkt: suen sum, oftewel knoflookstengels, zorgen voor een hint van look zonder te overheersen. Het resultaat: yummy in our tummies!

INGREDIËNTEN (6 à 8 personen)

Voor het gehakt:

  • 800g gekruid lamsgehakt
  • 6 stengels suen sum, gesnipperd (kan vervangen worden door 2 lookteentjes, al zal de smaak meer uitgesproken zijn)
  • 5 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 doos passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 70g tomatenpuree
  • 1 groot blik (320g) doperwten, uitgelekt
  • 2 el olie

Voor de lactosevrije béchamelsaus:

  • 5 el lactosevrije boter
  • 5 el bloem
  • 750 ml lactosevrije melk (Dilea)
  • peper en zout (naar smaak)

Ook nog nodig:

  • 10 vellen lasagne
  • 1 zakje LV Emmentaler (Dilea)

 

WERKWIJZE

  1. Verhit de olie in een grote kookpot. Voeg het lamsgehakt en rozemarijn toe. Bak het gehakt rul.
  2. Doe de suen sum erbij en bak kort mee.
  3. Voeg vervolgens de passata, tomatenblokjes, tomatenpuree en doperwten toe. Meng alles goed en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur op laag en laat 5 minuten sudderen. Haal vervolgens van het vuur.
  5. Maak ondertussen de lactosevrije béchamelsaus: smelt de boter in een kleine kookpot. Doe de bloem erbij en roer met een garde.
  6. Giet de melk beetje bij beetje erbij en roer het mengsel telkens glad.
  7. Zet het vuur op middelhoog en breng de saus al roerend aan de kook. Laat ze vervolgens al roerend indikken tot hoe jij het ze liefst hebt.
  8. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  9. Verwarm de oven voor op 200°. Tijd voor de assemblage! (Je kunt deze lasagne verdelen over meerdere schotels — zo doen wij het: één grote en één kleine.)
  10. Vul de bodem van je ovenschotel(s) met een laag gehakt, gevolgd door lasagnevellen en een laag béchamel.
  11. Doe nog een laag gehakt en lasagnevellen, om vervolgens af te werken met een bovenlaag béchamel. (Als je alles in één schotel doet, heb je uiteraard meer laagjes.)
  12. Werk af met de geraspte Emmentaler en bak 40 minuten in de oven.

Smakelijk!

 

 

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: