Bik Exotique!,  Culikliekjes!

Bataatburgers

Op zoek naar een recept voor vegetarische burgers? Look no further! Deze veggie burgers van bataat (zoete aardappel), sojabonen, verse kruiden en mosterd zijn heer-lijk. De dragon zorgt voor een unieke frisse toets. Serveertips? Je kunt verschillende richtingen uit met deze burgers: in een hamburgerbroodje met wat kaas (en spek voor vrouwlief), combineren met een krokant slaatje, … Proberen maar!

Leuk alternatief: 140g maïs i.p.v. sojabonen + hummus met gegrilde ui (Delhaize) + 2 el Dijonmosterd!

INGREDIËNTEN (8 burgers)

  • 4 flinke bataten (550g), geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd (40g)
  • 2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
  • 90g sojabonen, geprakt met een vork (AH)
  • 100g grillhummus (Delhaize; deze hummus heeft een heerlijke mosterdsmaak die perfect bij de burgers past. Bij gebrek aan deze kan je gewone hummus gebruiken, maar voeg dan 2 extra el Dijonmosterd toe)
  • 2 el verse dragon, gehakt
  • 2 el verse bieslook, gehakt
  • 75g panko
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el bloem + extra voor de handjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor de sjalot/look: 1 el olie
  • Voor de burgers: 1 1/2 el LV boter + 1 1/2 el olie
  • peper en zout

WERKWIJZE

  1. Breng een kookpot met water aan de kook. Voeg de stukken bataat toe en kook ze gaar. Giet ze af en doe ze in een mengkom. Prak ze fijn met een vork en kruid ze stevig af met peper en zout.
  2. Verhit 1 el olie in een steelpannetje en bak de sjalotten en look aan met wat peper en zout tot ze gaar zijn. Doe ze ook in de mengkom en laat even afkoelen.
  3. Voeg de geprakte sojabonen, hummus, dragon, bieslook, panko, mosterd, bloem en het losgeklopte ei toe. Meng alles goed. Proef en voeg eventueel meer peper, zout en/of mosterd toe.
  4. Doe wat extra bloem op je handen en vorm 8 burgers. Leg de burgers op een snijplank met wat bakpapier en zet ze min. 15 minuten in de koelkast.
  5. Verhit de boter/oliemengeling voor de burgers in een grote pan. Bak de burgers 1,5 à 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van je vuur en de pan, kan dit ook langer duren. Houd de burgers goed in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Smakelijk!

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: