Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Aardbeienglaasjes

Omi en Opi kwamen vandaag op bezoek, dus zorgden wij voor een zomers vieruurtje. Lactosevrij, of course! Superlekker en zo klaar. Uurtje opstijven in de koelkast en hopla, de zomer in een potje! Deze mousse is bewust zonder gelatine, en is dus nog redelijk smeuïg na het opstijven. Ideaal voor de Plofknookmondjes. Smullen maar!

INGREDIËNTEN (5 personen)

  • 500g aardbeien, zonder hoedje
  • 45g tagatesse of een andere suikervervanger
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 250 ml LV volle room (Balade)
  • afwerking: op onze foto zie je rode aalbessen, een blaadje verbena en een minipaardenbloempje uit de tuin, maar the world is your oyster: wat extra verse aardbei in kleine stukjes, muntblaadjes, geroosterde noten, …)

WERKWIJZE

  1. Snijd de aardbeien in de helft door en doe ze samen met de tagatesse en balsamicoazijn in een kleine mengkom. Pureer ze met een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Neem 5 glaasjes om te serveren. Wij gebruikten 5 drinkglazen van 200 ml (van Micky Mouse; een hit bij dochterlief). Doe 3 el van de mengeling in elk glas.
  3. Klop de room tot stijve pieken. Roer de resterende aardbeimengeling er beetje bij beetje door met een spatel.
  4. Verdeel de mousse-in-wording over de glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  5. Werk de glazen net voor het serveren af naar smaak (zie boven).

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: