Culikliekjes!,  Soepsloeber!

Pompoen-truffelsoep

Wij oogsten dit jaar onze allereerste zelfgekweekte Uchiki Kuri! Onze kampioen woog 3,6kg, waarvan we 1,5kg gebruikten voor een heerlijke maar oh zo eenvoudige herfstsoep. Lang leve de moestuin! Deze soep waardeerden we op met look, spek, truffelolie en geroosterde pijnboompitten. Heer-lijk.

INGREDIËNTEN (8 personen)

  • 1,5kg pompoen (bij voorkeur Uchiki Kuri; gewogen vruchtvlees mét schil), in stukken gesneden (maar niet geschild)
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 3 à 4 tenen look (+/- 20g), gesnipperd
  • 2 flinke lappen dik spek (150g)
  • 1 el truffelolie (Ik vind de geparfumeerde olie van Delhaize erg lekker.)
  • 2l kippenbouillon
  • 5 el pijnboompitten
  • 1 el LV boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

WERKWIJZE

  1. Rooster de pijnboompitten. Zet opzij.
  2. Bak het spek (zonder vetstof) tot het goed doorbakken is, maar niet krokant. (+/- 3 à 4 minuten aan elke kant) Laat even afkoelen en snijd in grove stukken. Zet opzij.
  3. Verhit de boter en olijfolie in een kookpot. Voeg de ui en look toe en stoof ze 3 minuten flink aan.
  4. Doe de pompoen erbij, kruid stevig af met een klein beetje zout en flink wat peper, laat 1 minuut mee stoven en voeg vervolgens de bouillon toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur op laag en laat 20 minuten sudderen.
  6. Mix de soep met een staafmixer en doe de truffelolie erbij. Roer goed.
  7. Verdeel de soep over kommen en werk elke kom af met stukken spek. Strooi er tot slot royaal pijnboompitten over.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: