Bik Romantique!,  Lacbaksels!,  Lacbaksels! (zoet)

Pruim-mangocobbler

De laatste stuiptrekking van de zomer, nog net op tijd voor de start van het winteruur! Je kunt deze cobbler maken met eender welk zurig fruit dat zijn vorm nog goed behoudt, maar pruimen en mango zijn de ideale mix van zuur en zoet. Serveren die je op zich of in combinatie met een bolletje (lactosevrij) vanille-ijs.

INGREDIËNTEN (4 personen zonder ijs/ 6 met)

  • 5 rijpe pruimen
  • 1 mango
  • rasp van 1 grote citroen

Voor het deeg:

  • 100g zachte LV boter (Carrefour), in blokjes gesneden + extra om de ovenschaal in te vetten
  • 100g tagatesse (of gewone suiker)
  • 1 tl amandelextract
  • 2 M eieren
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 50g amandelmeel
  • een handvol amandelschilfers

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° (conventioneel)/160° (hetelucht). Vet een kleine ovenschaal in met wat LV boter.
  2. Ontpit de pruimen, en snijd ze in achtsten. Snijd de mango in stukken.
  3. Doe het gesneden fruit samen met de rasp van de citroen in een mengkom, meng alles goed en zet opzij.
  4. Maak het cakedeeg: mix de boter, het amandelextract en de tagatesse of suiker in een mengkom. Voeg de eieren één voor één toe.
  5. Doe vervolgens de bloem en het amandelmeel erbij en mix tot een mooi deeg.
  6. Doe het fruit in de ingevette ovenschaal en verdeel het deeg zo egaal mogelijk over het fruit (hier en daar een gat is geen enkel probleem; dit is een informeel baksel).
  7. Strooi de amandelschilfers over het deeg.
  8. Bak 50 minuten in de oven. Prik met een satéstokje in het deeg om te controleren of het gaar is.
  9. Laat licht afkoelen, maar serveer de cobbler warm, eventueel met een bolletje lactosevrije vanille-ijs erbij.

 

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: