Soepsloeber!

Pompoen-veenbessensoep

Onze lactosevrije kerstsoep van 2020!

INGREDIËNTEN (8 personen)

  • 1,3 kg vruchtvlees van een kastanjepompoen, in stukken gesneden
  • 2 sjalotten (100g), grof gesnipperd
  • 2 teentjes look, grof gesnipperd
  • 35g gember, geschild en gesnipperd
  • 170g verse veenbessen
  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes geritst en fijngesneden
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 25g LV boter (No Lactose, Carrefour)
  • 1 el olie
  • zwarte peper, naar smaak

WERKWIJZE

  1. Doe de boter samen met de olie in een grote kookpot. Smelt de boter op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalotten, look en gember toe en stoof 3-4 minuten aan, tot ze beginnen te verkleuren.
  3. Doe de rozemarijn, pompoenstukken en zwarte peper erbij. Roer goed door en laat nog een minuut mee stoven.
  4. Voeg de groentebouillon en veenbessen toe, zet het vuur op hoog en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur op laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
  6. Haal enkele veenbessen uit de soep om de borden/kommen mee af te werken.
  7. Mix de rest van de soep glad met een staafmixer. Serveer onmiddellijk.

! Tip: je maakt deze soep best niet de dag op voorhand. Pompoensoep heeft immers de neiging om erg papperig te worden na verloop van tijd.

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: