
Pompoen-veenbessensoep
Onze lactosevrije kerstsoep van 2020!
INGREDIËNTEN (8 personen)
- 1,3 kg vruchtvlees van een kastanjepompoen, in stukken gesneden
- 2 sjalotten (100g), grof gesnipperd
- 2 teentjes look, grof gesnipperd
- 35g gember, geschild en gesnipperd
- 170g verse veenbessen
- 2 takjes rozemarijn, blaadjes geritst en fijngesneden
- 1 1/2 liter groentebouillon
- 25g LV boter (No Lactose, Carrefour)
- 1 el olie
- zwarte peper, naar smaak
WERKWIJZE
- Doe de boter samen met de olie in een grote kookpot. Smelt de boter op een middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten, look en gember toe en stoof 3-4 minuten aan, tot ze beginnen te verkleuren.
- Doe de rozemarijn, pompoenstukken en zwarte peper erbij. Roer goed door en laat nog een minuut mee stoven.
- Voeg de groentebouillon en veenbessen toe, zet het vuur op hoog en breng aan de kook.
- Zet het vuur op laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
- Haal enkele veenbessen uit de soep om de borden/kommen mee af te werken.
- Mix de rest van de soep glad met een staafmixer. Serveer onmiddellijk.
! Tip: je maakt deze soep best niet de dag op voorhand. Pompoensoep heeft immers de neiging om erg papperig te worden na verloop van tijd.

