Bik Exotique!,  Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Kiwiglaasjes

Een fris lactosevrij dessertje met gele kiwi, lactosevrije room, haverkoekjes en stemgember. Perfect vooraf klaar te maken!

INGREDIËNTEN (5 personen)

  • 4 gele kiwi’s, geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 el tagatesse/kristalsuiker
  • 200 ml LV volle room (Balade)
  • 6 bio krokante haverkoekjes Carrefour (geen melk bij de ingrediënten, enkel “kan sporen bevatten van”, maar doorgaans komt dat erop neer dat ze gemaakt worden in een fabriek waar ook melkproducten worden gebruikt — hier alleszins geen last gehad)
  • 1 bolletje stemgember (AH), in fijne stukjes gehakt

WERKWIJZE

  1. Doe de kiwi’s samen met de tagatesse (of suiker) in een kleine mengkom. Pureer ze met een staafmixer tot een gladde massa.
  2. Stamp 5 haverkoekjes fijn in de vijzel. Meng de stukjes stemgember erdoor.
  3. Neem 5 glaasjes om te serveren. Wij gebruikten 5 drinkglazen van 200 ml (van Micky Mouse; een hit bij dochterlief), maar die zijn maar voor een stuk gevuld. Kleiner mag dus altijd. Verdeel de koekjes/gembermengeling over de glaasjes.
  4. Doe vervolgens 2 el van de kiwimengeling in elk glas.
  5. Klop de room tot stijve pieken. Roer de resterende kiwimengeling er beetje bij beetje door met een spatel.
  6. Verdeel de mousse-in-wording over de glazen (ongeveer 4 el per glaasje).
  7. Stamp het laatste koekje opnieuw fijn in de vijzel en werk elk glaasje af met deze koekjeskruimels.
  8. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: