Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Kerstburger

Om al een béétje in de kerststemming te komen, pimpten we ten huize Plofknook onze kippenburgers met dragon, honing en verse veenbessen. Botolph the red-nosed burger werd geboren!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 500g gekruid kippengehakt
  • 50g verse veenbessen, grof gehakt + 4 hele veenbessen (facultatief)
  • 3 flinke el verse dragonblaadjes, gehakt
  • 1 el honing
  • 1 klein teentje look, geraspt
  • 3 el panko
  • 4 hamburgerbroodjes (zonder melk)
  • LV kaas (bv. Emmentaler van Dilea)
  • 2 el olie

WERKWIJZE

  1. Doe het gehakt, de veenbessen, dragon, honing, look en panko in een mengkom. Meng alles goed.
  2. Verdeel in 4 gelijke delen en vorm 4 hamburgers. Laat een kwartiertje rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven op grill (240°).
  4. Verhit de olie in een pan en bak de burgers (3 à 4 minuten aan elke kant zou in principe genoeg moeten zijn, maar dat hangt natuurlijk af van de dikte van je burgers).
  5. Bak de 4 hele veenbessen gewoon enkele minuten mee, tot ze ploffen. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  6. Grill de onderste helft van de broodjes (1 à 2 minuten).
  7. Leg de hamburgers erop samen met een flinke portie LV kaas. Grill nog 1 à 2 minuten samen met de bovenste helft van de broodjes (snijkant naar boven weliswaar).
  8. Werk af met sla (of doe zoals ik, en moffel de sla onder de burgers).
  9. Prik een hele veenbes op elk broodje met twee cocktailprikkers (met een beetje fantasie zie je Ru–, euh, Botolph tot leven komen!).

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: