Bik Exotique!,  Culikliekjes!

Pittige bataatpuree

Makkieeeee! Onlangs zei iemand dat de ingrediëntenlijst op Plofknook nogal aan de lange kant durft te zijn (guilty as charged), dus bij deze: een lekker makkelijk bijgerechtje van bataatpuree/puree van zoete aardappel, zonder al te veel poespas! 

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 1kg bataat (zoete aardappel), geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 overvolle el mosterd (wij gebruikten deze)
  • 2 el light sojaroom (Alpro)
  • een flinke handvol bieslook, fijngehakt
  • 1/2 tl lookpoeder
  • peper en zout (naar smaak)

WERKWIJZE

  1. Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook. Doe de stukken bataat erbij, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur op zacht, deksel op de pot en laat 20 minuten sudderen. Giet de gekookte bataat af, maar laat de stukken in de kookpot en stamp ze zo fijn als je zelf wilt met een pureestamper.
  2. Kruid naar smaak af met zout en (voornamelijk) peper. Doe vervolgens de mosterd, sojaroom en het lookpoeder erbij, samen met 3/4 van de gehakte bieslook. Meng alles goed.
  3. Werk af met de resterende bieslook.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: