pesto voor risotto plofknook
Bik Exotique!,  Culikliekjes!

Risottopesto

De naam zegt alles natuurlijk. Deze lactosevrije pesto heeft een basis van waterkers, pijnboompitten, pistachenoten en pompoenpitten en maakt gebruik van edelgistvlokken i.p.v. kaas. Perfect voor onze scampirisotto, waarin hij het laatste beetje vocht opslorpt. Maak je deze op zich? Voeg dan een extra lepel olie toe.

INGREDIËNTEN

  • 70g pijnboompitten
  • 30g pompoenpitten
  • 20g (ongezouten) pistachenoten
  • 2 flinke tenen look
  • 6 el edelgistvlokken (verkrijgbaar bij o.a. Origin’O)
  • 1 bussel waterkers
  • 1/4 tl zeezout
  • 5 el olie

WERKWIJZE

  1. Rooster de pijnboompitten, pistachenoten en pompoenpitten in een pannetje. Zodra de meerderheid van de pompoenpitten heeft “gepoft”, doe je de pitten en noten in een hakmolen, samen met de andere ingrediënten.
  2. Mix tot een egale pesto!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: