
Lactosevrije gember/amandelkoekjes
Een herwerkte versie van onze gesmaakte lactosevrije gemberkoekjes, met geroosterde amandelstukjes. Heerlijk!
INGREDIËNTEN (+/- 30 koekjes)
- 350g zelfrijzende bloem
- 1 tl bicarbonaat
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 110g lactosevrije boter (bv. Dilea)/sojaboter
- 110g rietsuiker
- 3 el honing
- 50g gemberbolletjes op siroop, fijngehakt
- 50g geroosterde amandelstukjes (Delhaize)
WERKWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/200° (conventioneel). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Meng de bloem, amandelstukjes, het bicarbonaat, kaneel- en gemberpoeder in een mengkom. Zet opzij.
- Smelt de lactosevrije/sojaboter samen met de honing, rietsuiker en fijngehakte stemgember in een steelpannetje. Meng goed.
- Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
- Verdeel het deeg in 30 (ongeveer) gelijke delen en rol elk deel tot een balletje.
- Leg de balletjes op de bakplaten en druk ze lichtjes plat met een vork.
- Bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

