gemberkoekjes plofknook
Bik Romantique!,  Culikliekjes!,  Lacbaksels!,  Lacbaksels! (zoet)

Lactosevrije gember/amandelkoekjes

Een herwerkte versie van onze gesmaakte lactosevrije gemberkoekjes, met geroosterde amandelstukjes. Heerlijk!

INGREDIËNTEN (+/- 30 koekjes)

  • 350g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bicarbonaat
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 110g lactosevrije boter (bv. Dilea)/sojaboter
  • 110g rietsuiker
  • 3 el honing
  • 50g gemberbolletjes op siroop, fijngehakt
  • 50g geroosterde amandelstukjes (Delhaize)

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht)/200° (conventioneel). Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Meng de bloem, amandelstukjes, het bicarbonaat, kaneel- en gemberpoeder in een mengkom. Zet opzij.
  3. Smelt de lactosevrije/sojaboter samen met de honing, rietsuiker en fijngehakte stemgember in een steelpannetje. Meng goed.
  4. Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
  5. Verdeel het deeg in 30 (ongeveer) gelijke delen en rol elk deel tot een balletje.
  6. Leg de balletjes op de bakplaten en druk ze lichtjes plat met een vork.
  7. Bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: