Bik Exotique!,  Bik Romantique!,  Culikliekjes!

Lactosevrije kip/auberginelasagne

Deze lactosevrije lasagne met kipgehakt, verse kruiden, een LV béchamelsaus en gegrilde aubergine is een beetje karig op de lasagnebladen (slechts twee laagjes van 3 vellen elk), maar allesbehalve op de smaak! Just the way we like it, baby!

INGREDIËNTEN (5 personen)

Voor het gehakt:

  • 600g gekruid kippengehakt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • een flinke handvol verse basilicum, gehakt
  • blaadjes van 3 takjes dragon, gehakt
  • 1 doos passata
  • 70g tomatenpuree
  • 2 à 3 el Worcestershire sauce
  • 1 el olie

Voor de lactosevrije béchamelsaus:

  • 45g lactosevrije boter
  • 3 el vloeiende bloem
  • 500 ml lactosevrije melk (Dilea)
  • peper en zout (naar smaak)

Ook nog nodig:

  • 6 vellen lasagne
  • 2 aubergines, in plakjes van 4 à 5 mm gesneden
  • 3/4 zakje LV Emmentaler (Dilea)

 

WERKWIJZE

  1. Verhit een grillpan. Grill de aubergineschijfjes (ong. 4 minuten aan elke kant) tot ze mooie grillstrepen hebben.
  2. Verhit de olie in een grote kookpot. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en look toe. Bak enkele minuten aan.
  3. Doe het gehakt, de basilicum en dragon erbij en bak het gehakt rul.
  4. Voeg vervolgens de passata, tomatenpuree en Worcestershire saus toe. Meng alles goed en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur op laag en laat 5 minuten sudderen. Haal vervolgens van het vuur.
  6. Maak ondertussen de lactosevrije béchamelsaus: smelt de boter in een kleine kookpot. Doe de bloem erbij en roer met een garde.
  7. Giet de melk beetje bij beetje erbij en roer het mengsel telkens glad.
  8. Zet het vuur op middelhoog en breng de saus al roerend aan de kook. Laat ze vervolgens al roerend indikken tot hoe jij het ze liefst hebt.
  9. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  10. Verwarm de oven voor op 200°. Tijd voor de assemblage!
  11. Vul de bodem van je ovenschotel(s) met een laag gehakt, gevolgd door lasagnevellen, een laag béchamel en de gegrilde aubergineschijfjes.
  12. Doe nog een laag gehakt en lasagnevellen, om vervolgens af te werken met een bovenlaag béchamel.
  13. Werk af met de geraspte Emmentaler en bak 40 minuten in de oven.

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: