
Lactosevrije kip/auberginelasagne
Deze lactosevrije lasagne met kipgehakt, verse kruiden, een LV béchamelsaus en gegrilde aubergine is een beetje karig op de lasagnebladen (slechts twee laagjes van 3 vellen elk), maar allesbehalve op de smaak! Just the way we like it, baby!
INGREDIËNTEN (5 personen)
Voor het gehakt:
- 600g gekruid kippengehakt
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes look, fijngesnipperd
- een flinke handvol verse basilicum, gehakt
- blaadjes van 3 takjes dragon, gehakt
- 1 doos passata
- 70g tomatenpuree
- 2 à 3 el Worcestershire sauce
- 1 el olie
Voor de lactosevrije béchamelsaus:
- 45g lactosevrije boter
- 3 el vloeiende bloem
- 500 ml lactosevrije melk (Dilea)
- peper en zout (naar smaak)
Ook nog nodig:
- 6 vellen lasagne
- 2 aubergines, in plakjes van 4 à 5 mm gesneden
- 3/4 zakje LV Emmentaler (Dilea)
WERKWIJZE
- Verhit een grillpan. Grill de aubergineschijfjes (ong. 4 minuten aan elke kant) tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Verhit de olie in een grote kookpot. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en look toe. Bak enkele minuten aan.
- Doe het gehakt, de basilicum en dragon erbij en bak het gehakt rul.
- Voeg vervolgens de passata, tomatenpuree en Worcestershire saus toe. Meng alles goed en breng aan de kook.
- Zet het vuur op laag en laat 5 minuten sudderen. Haal vervolgens van het vuur.
- Maak ondertussen de lactosevrije béchamelsaus: smelt de boter in een kleine kookpot. Doe de bloem erbij en roer met een garde.
- Giet de melk beetje bij beetje erbij en roer het mengsel telkens glad.
- Zet het vuur op middelhoog en breng de saus al roerend aan de kook. Laat ze vervolgens al roerend indikken tot hoe jij het ze liefst hebt.
- Kruid naar smaak af met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200°. Tijd voor de assemblage!
- Vul de bodem van je ovenschotel(s) met een laag gehakt, gevolgd door lasagnevellen, een laag béchamel en de gegrilde aubergineschijfjes.
- Doe nog een laag gehakt en lasagnevellen, om vervolgens af te werken met een bovenlaag béchamel.
- Werk af met de geraspte Emmentaler en bak 40 minuten in de oven.
Smakelijk!

