vegan tapas
Uncategorized

Review: Atelier Flori (Brugge)

Vrouwlief en ik waagden ons voor het eerst sinds de geboorte van spruit #2 op kidsvrij weekend. Halleluja! We trokken naar ons geliefde Brugge, en boekten er een tafeltje bij Atelier Flori, waar kunst, muziek en vegan tapas samensmelten tot een — erg gesmaakt — geheel. Wij brachten onze zaterdagavond door op het meest romantische plekje in de zaak, het snoezelzeteltje (onze naam, niet die van de uitbaters) en genoten met volle teugen. Van mekaar, van de sfeer (eerst even helemaal alleen, maar al snel full house) én van spijs en drank!

Lang leve étagères!

Als lector Engels brengen étagères mij al snel in hogere sferen (We organiseerden niet voor niets een afternoon tea, inclusief lactosevrije scones, voor het doopsel van spruit #1!), maar als het dan ook nog eens een hartige étagère is, ben ik helemaal verkocht! Voor 35 euro kan je bij Atelier Flori een fraaie selectie van vegan tapas reserveren (ook af te halen, trouwens!):

vegan tapas

Het aanbod wisselt, en we gaan ervan uit dat je toch nog een béétje verrast wilt worden, dus we gaan hier niet alles uit de doeken doen. Wel geven we enkele van onze persoonlijke hoogtepunten mee: de vegan kaassaus voor bij de nacho’s (on-voor-stel-baar lekker — en ook per pot aan te kopen blijkbaar! Hadden we dat geweten!) – het vegan roomkaasje met citroen – de lasagne – de perfect afgekruide focaccia.

De étagère was de perfecte hoeveelheid als maaltijd voor ons tweeën, maar ik kon het toch niet laten om ook één van de desserts te proberen, nl. het glaasje van speculoos, rode vruchten en kokosslagroom. Yummy in my tummy.

Ook de moeite om mee te beginnen: de pimento spicy ginger mocktail. Voor een gemberfan als ikzelve kon de avond toen al niet meer stuk.

Atmosfeer

Atelier Flori dankt zijn naam aan de geschiedenis achter het prachtige pand waarin het gehuisvest is, het atelier van Brugse schilder Flori Van Acker. Dat uitbaters Steven en Ann kunstminnende medemensen zijn, valt niet te verbazen. Naast de heerlijke tapas kan je er ook tentoonstellingen en live concerten meepikken. Toen wij er waren, konden we de fraaie expo “Rogia” van Lea Lodewijk bewonderen — nog te bezichtigen tot 30 april 2022.

Ann is een rasecht Limburgs “schatje van patatje”. Ze gaf met plezier meer details prijs over de verschillende hapjes op de étagère en was — wat ons betreft — de perfecte gastvrouw, met gusto maar zonder ooit opdringerig te worden.

Kortom, allen daarheen!

Gegevens:

Atelier Flori
Korte Vuldersstraat 30
8000 Brugge
Etagère te boeken via www.atelierflori.be

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: