Bik Exotique!

Viscurry

Een lekkere viscurry met Indonesische toets! Geen zorgen: de 4 chilipepers zijn er vooral voor de kleur, want de kokosmelk neutraliseert. Heb je de curry graag pittiger? Vervang het paprikapoeder dan door 2 el chilipoeder.

INGREDIËNTEN (5 personen, met rijst)

Voor de bumbu (kruidenpasta):

  • 6 sjalotten
  • 10 teentjes look
  • 4 rode chilipepers
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 el suiker
  • 2 tl trasi (garnalenpasta)

Voor de curry:

  • 750g vis (in ons geval 200g roodbaars, 300g kabeljauw en 250g zalm), in grove stukken gesneden
  • 100g garnaaltjes
  • 2 kumato’s, grof gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 200g getopte boontjes, gehalveerd
  • 2 blikken kokosmelk
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras
  • 2 el vissaus
  • 4 el limoensap
  • 250g sugar snaps, gehalveerd
  • 100g zeekraal, grof gesnipperd
  • 2 el olie

Om af te werken:

  • Thaise basilicum (naar smaak)

Om erbij te serveren:

  • 350g zilvervliesrijst

 

WERKWIJZE

  1. Maak de bumbu: doe alle ingrediënten in een grote hakmolen en mix tot een egale kruidenpasta.
  2. Verhit de olie in een kookpot. Doe de bumbu erbij en bak al roerend 5 minuten aan.
  3. Doe de kokosmelk, kumato’s, broccoli, boontjes, limoenblaadjes, vissaus en het limoensap & citroengras erbij.
  4. Breng bijna aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en laat 20 minuten sudderen (zonder deksel).
  5. Kook naar het einde van de gaartijd de rijst en laat nastomen in de kookpot.
  6. Voeg de vis, garnaaltjes, sugar snaps en zeekraal toe, zet het vuur wat hoger en laat 5 minuten pruttelen (of totdat de vis gaar is).
  7. Werk af met blaadjes Thaise basilicum. Serveer met de rijst.

Smakelijk!

 

 

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: