
Viscurry
Een lekkere viscurry met Indonesische toets! Geen zorgen: de 4 chilipepers zijn er vooral voor de kleur, want de kokosmelk neutraliseert. Heb je de curry graag pittiger? Vervang het paprikapoeder dan door 2 el chilipoeder.
INGREDIËNTEN (5 personen, met rijst)
Voor de bumbu (kruidenpasta):
- 6 sjalotten
- 10 teentjes look
- 4 rode chilipepers
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl korianderzaad
- 2 el suiker
- 2 tl trasi (garnalenpasta)
Voor de curry:
- 750g vis (in ons geval 200g roodbaars, 300g kabeljauw en 250g zalm), in grove stukken gesneden
- 100g garnaaltjes
- 2 kumato’s, grof gesneden
- 1 broccoli, in roosjes gesneden
- 200g getopte boontjes, gehalveerd
- 2 blikken kokosmelk
- 2 kaffir limoenblaadjes
- 2 stengels citroengras
- 2 el vissaus
- 4 el limoensap
- 250g sugar snaps, gehalveerd
- 100g zeekraal, grof gesnipperd
- 2 el olie
Om af te werken:
- Thaise basilicum (naar smaak)
Om erbij te serveren:
- 350g zilvervliesrijst
WERKWIJZE
- Maak de bumbu: doe alle ingrediënten in een grote hakmolen en mix tot een egale kruidenpasta.
- Verhit de olie in een kookpot. Doe de bumbu erbij en bak al roerend 5 minuten aan.
- Doe de kokosmelk, kumato’s, broccoli, boontjes, limoenblaadjes, vissaus en het limoensap & citroengras erbij.
- Breng bijna aan de kook, zet het vuur op de laagste stand en laat 20 minuten sudderen (zonder deksel).
- Kook naar het einde van de gaartijd de rijst en laat nastomen in de kookpot.
- Voeg de vis, garnaaltjes, sugar snaps en zeekraal toe, zet het vuur wat hoger en laat 5 minuten pruttelen (of totdat de vis gaar is).
- Werk af met blaadjes Thaise basilicum. Serveer met de rijst.
Smakelijk!

