Bik Exotique!

Bataat-mangowraps met pindasaus

Een gerechtje om de niet-vegetariërs mee te overtuigen! Geroosterde bataat (zoete aardappel) en oranje paprika, frisse verse mango en kerstomaatjes, veggie chorizo en een pindasausje om vingers en duimen af te likken! Proberen maar! 

INGREDIËNTEN (10 wraps)

  • 1,2 kg bataat, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 oranje paprika’s, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 verse mango’s, ontpit en in blokjes gesneden
  • 75g gele/oranje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 zakje jonge sla (45g)
  • 3 vegetarische chorizoworsten (Sensational Chorizo van Garden Gourmet, verkrijgbaar bij AH en Delhaize)
  • bieslook, fijngehakt
  • kaneelpoeder
  • peper & zout
  • 10 (volkoren) tortillawraps
  • olijfolie

Voor de pindasaus

  • 90g bio pindakaas (Delhaize)
  • 90g Griekse yoghurt (Alpro)
  • 20g bio cashewpasta (Delhaize)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sherryazijn
  • 2 el honing
  • 2 tl Sriracha
  • sap van 1 limoen
  • 2 teentjes look, geraspt
  • 15g gember, geraspt

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Kruid de blokjes bataat en stukjes paprika stevig af met peper, zout en kaneelpoeder. Meng er 3 el olijfolie onder en doe ze in een braadslede. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de pindasaus: doe alle ingrediënten in een kom en mengen maar!
  3. Bak naar het einde van de gaartijd van de bataat/paprika de chorizoworsten in de pan (op de verpakking hoort het in 12 minuten; hier zijn ze in de helft van de tijd echt wel meer dan ok) en snijd ze in plakjes.
  4. Vul een tortillawrap met:
    • bataat/paprika
    • daarover: mango/tomaat
    • enkele blaadjes jonge sla
    • enkele plakjes veggie chorizo
    • pindasaus (naar smaak)
    • & werk af met de bieslook

Smakelijk!

Amateurkok/-bakker, manlief, aspirant-schrijver, lector Engels, community manager, recyclunstenaar, hobbyist-pianist en überdromer. Niet altijd in die volgorde weliswaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: